IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter разочарова с резултата си

Aкциите се сринаха с 10% в следоборсовата търговия заради по-ниските очаквания и по-слабия ръст на нови потребители

08:32 | 28.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Twitter продължава да държи курса си на растеж и през третото тримесечие. Приходите на микроблогинг платформата се повишават над два пъти, а компанията успява да спечели и нови абонати.

Въпреки това обаче ръстът на потребителите се забавя, а прогнозата за последното за годината тримесечие разочарова пазарните наблюдатели, предава Ройтерс. В резултат на това акциите на компанията се сринаха в следборсовата търговия с около 10% до 43,65 долара. Това разруши пазарна стойност от около 3 млрд. долара. Сега Twitter е оценен на борсата на около 26,9 млрд. долара.

Сегашният срив на борсата унищожи и част от ръста на курса от последните три месеца, когато Twitter представи убедителни финансови данни за второто тримесечие. Тогава инвеститорите възнаградиха усилията на мениджмънта с ръст на цената на акциите от 29 на сто.

Броят на месечно активните потребители, които използват поне веднъж в месеца в услугата, нараства с 284 млн. Това е 4,8% повече, отколкото през второто тримесечие, но в онзи период броят на абонатите се бе увеличил дори по-бързо – с 6,3%.

Консолидираните приходи нарастват до 361,3 млн. долара от 168,6 млн. долара. Това беше повече, отколкото очакваше компанията (диапазона 330-340 млн. долара) и по-добър резултат от консенсусната прогноза на анализаторите от 351,4 млн. долара.

С реклама Twitter постига приходи от продажби от 320 млн. долара, като лъвският дял от 85 на сто са приходи от мобилна реклама. Въпреки това компанията от Сан Франциско, която се търгува на фондовата борса вече почти една година, остава нерентабилна. Нетната загуба нараства до 175,5 млн. долара от 64,6 млн. долара през същия период на миналата година. С това загубата от началото на годината досега възлиза на 452 млн. долара.

За текущото тримесечие Twitter очаква приходи от между 440 и 450 млн. долара. Анкетирани от Thomson Reuters анализатори обаче очакват средно 448 млн. долара.

Но това се оказва недостатъчно и акциите се сринаха с над 10%. 

Ръст на потребителите:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 15:20 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още