IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung придобива компанията за облачни услуги Joyent

Целта ѝ е да се насочи отвъд хардуера, търсейки нови източници на приходи

11:38 | 16.06.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Samsung Electronics ще придобие Joyent, за да разшири своите облачни услуги. Това се случва в момент, в който най-големият производител на смартфони в света се опитва да открие нови източници на растеж на приходите отвъд хардуера, пише Bloomberg.

Сделката ще помогне на Samsung да изгради своя облачна инфраструктура, обяви производителят на телефоните от серия Galaxy в изявление, без да разкрива стойността на сделката. Придобиването дава на базираната в Южна Корея компания собствена платформа, която да подкрепи нейните мобилни и облачни услуги, както и тези, свързани с интернет на нещата.

Samsung “активно търси“ да придобие разработчици на софтуер, включително такива, занимаващи се с изкуствен интелект, докато се опитва да се справи с продажбите на устройства, които не растат, твърди изпълнителният вицепрезидент Рий Ин Джонг през март.

Ръководството на компанията се опитва да намали нейния фокус върху производството, което ѝ помогна да се превърне в най-големия производител на телефони, телевизори и чипове за памет в света.

Продажбите на смартфоните Galaxy и на други модели на Samsung отбелязаха спад за втора поредна година през 2015 г., докато iPhone на Apple набираше сила на пазара на по-луксозни устройства, а моделите на Huawei Technologies и Xiaomi започнаха да привличат хората, търсещи по-евтини продукти.

Приходите и печалбата на Samsung се свиха в две поредни години, а цената на акциите ѝ – в три.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още