IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung вече си партнира с Alipay

Южнокорейската компания търси възможности за по-голям успех в мобилните разплащания в Китай

09:02 | 20.05.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Корейският концерн Samsung Electronics обяви, че е сключил сделка с Alibaba Group Holding, благодарение на която потребителите на телефони с неговата марка ще могат по-лесно да извършват плащания с акаунти в Alipay – ход, с който се надява, че ще насърчи продажбите на най-големия пазар на смартфони в света, предава Ройтерс.

Потребителите на Samsung Pay също така ще имат възможността да плащат с акаунтите си в Alipay, без да е необходимо да имат допълнителен достъп до китайското приложение, което се управлява от подразделението на Alibaba – Ant Financial Services Group, и има 450 млн. активни регистрирани потребители.

Samsung, най-големият производител на смартфони в света, пусна своята мобилна система за разплащания Samsung Pay в Китай още през март. Това се случи около месец, след като Apple стартира Apple Pay.

Но доминиращата позиция на Alipay означава, че за всички след нея ще е много трудно да завоюват добра позиция на пазара самостоятелно.

От своя страна Samsung остава на заден план заради своите китайски конкуренти Huawei Technologies и Xiaomi, както и Apple, като вече не се нарежда дори в топ 5 на най-купуваните марки смартфони в азиатската страна според Strategy Analytics. 

Повече вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:34 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Видео виж още

Коментари

Финанси виж още