IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Royal Bank of Scotland с оферта към акционерите на ABN за 71 млрд. евро

Консорциумът очаква след сливането да спести разходи на стойност 4,23 млрд. евро до края на 2010 г.

09:48 | 29.05.07 г.
Автор - снимка
Създател
Royal Bank of Scotland с оферта към акционерите на ABN за 71 млрд. евро
Консорциум, воден от Royal Bank of Scotland (RBS), отправи директна оферта към акционерите на холандската банка ABN Amro на стойност 38,40 евро за акция, или общо 71,1 млрд. евро, съобщи Ройтерс.

От консорциума, съставен още от белгийската Fortis и испанската Santander, са планирали да предложат 30,40 евро в брой плюс 0,844 нови акции на RBS за всяка акция на ABN Amro.

Трите банки очакват след сливането да спестят разходи на стойност 4,23 млрд. евро до края на 2010 г.

Досега ръководството на ABN отхвърляше консорциума като кандидат-купувач. Холандската банка прие предложение за придобиване на всичките й акции от страна на британската Barclays, което в момента оценява ABN на 63 млрд. евро.

Предложението на консорциума не подлежи на никакви финансови условия, но зависи от гласуването на акционерите на ABN Amro срещу планираната продажба на щатското подразделение на банката LaSalle на Bank of America, уточняват от Fortis.

Консорциумът отправи официална оферта на ръководството на холандската банка, след като холандски съд реши, че ABN Amro не може да продаде LaSalle bank без решението да е гласувано от акционерите, и така се противопостави на плановете за придобиване на ABN Amro от страна на Barclays. В предложението за придобиване от страна на британската банка имаше условие да бъде продадено щатското подразделение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още