IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът одобри концепцията за Държавна агенция "Електронно управление"

Предвижда се създаването и на държавно предприятие "Единен системен оператор"

14:48 | 10.06.15 г.
Автор - снимка
Създател
Кабинетът одобри концепцията за Държавна агенция "Електронно управление"

Кабинетът одобри концепцията за създаване на Държавна агенция "Електронно управление", съобщи пресцентърът на Министерския съвет.

Новата агенция ще се създаде на базата на дирекция "Електронно управление" в Министерството на транспорта и Изпълнителната агенция "Електронни съобщителни мрежи и информационни системи".

Агенцията ще поддържа централизирани регистри за нуждите на електронното управление, други централизирани регистри, държавен частен облак и комуникационната мрежа на държавната администрация.

Предвижда се създаването и на държавно предприятие "Единен системен оператор", чиято основна функция е осигуряването на непрекъснатост във функционирането на ИКТ-системите в държавната администрация при зададено ниво на обслужване.

Предприятието ще се занимава с разработка и интеграция на електронни услуги, делегирано управление на междуведомствени проекти, защита на информационната сигурност на приложните системи и електронните услуги, поддръжка и системна администрация на бази данни, информационни системи и услуги.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още