IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Междузвездни войни" - силата, която ще разтърси киното

Новата лента от сагата има шанса да подобри редица рекорди, а конкурентите ѝ са ужасени от този факт

15:07 | 22.11.15 г. 12
<p>
	<em>Снимка: Star Wars Facebook page</em></p>

Снимка: Star Wars Facebook page

За повечето филми ще е чист късмет да генерират 50 млн. долара от премиерата си. Четири седмици преди дебюта си „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ разполага с нещо повече, пише Wall Street Journal.

Рекордните предварителни продажби на билети, потвърдени от няколко източника, запознати с бройката, са само един от знаците, че новият филм на Walt Disney ще се превърне в най-голямата кинопремиера в историята.

"Силата се пробужда“ вече е продал повече билети от всеки друг филм преди официалната си премиера, обяви Comcast. IMAX Corp., чиито дигитални широкоформатни екрани допринасят за около една трета от направените досега продажби на билети за новия филм от сагата, е увеличила двойно рекордните си предварителни продажби до около 9 млн. долара, твърди говорителят на компанията.

До премиерата на „Силата се пробужда“ в САЩ на 17 декември, тези рекорди ще бъдат подобрени значително.

За да се възползват максимално, голям брой кина ще работят с удължено работно време по време на първата седмица и ще добавят екрани в необичайни часове – като 2 и 5 ч. през нощта.

В Холивуд мнозина очакват, че филмът от поредицата „Междузвездни войни“ ще надмине рекорда от премиерния уикенд на „Джурасик свят“ през юни, когато лентата генерира 209 млн. долара приходи. Дори и да не успее да надмине тази сума, фактът, че повечето хора ще имат време около празниците да го гледат, поставя под въпрос рекордните общи приходи на „Аватар“ в САЩ и Канада – 761 млн. долара.

Дали „Междузвездни войни“ ще подобри рекордните 2,79 млрд. долара, които „Аватар“ събра в световния боксофис, ще зависи от това дали ще привлече зрителите в страни като Китай и Русия, където поредицата не е такъв културен феномен, какъвто е на Запад.

Именно за това си мечтаеше Disney, когато придоби Lucasfilm през 2011 г. за 4 млрд. долара и обяви, че планира да използва бранда за телевизионни предавания, видео игри и играчки, възползвайки се от популярността на марката "Междузвездни войни". 

Филмът се превърна от хит до подобряващ рекорди гигант, а конкурентите започнаха да се притесняват дали изобщо на пазара ще има подобаващо място за тях.

Предишните големи хитове, които се появиха около Коледа, бяха трилогията „Хобитът“ и „Аватар“, но те бяха съпътствани и от други успехи в боскофиса. В момента обаче растат опасенията, че новият филм от сагата „Междузвездни войни“, първият от десетилетие насам, не може да се сравни с нищо друго, което се е появявало до момента.

Очаква се лентата да привлече големите фенове, които ще го гледат по няколко пъти, но интерес ще има и от обикновените зрители. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 2 rate down comment 5
lozkhris
преди 8 години
Изобщо няма какво да ми обяснявашНе, далеч не е всяка дума"A.s.s.h.o.l.e" например се превежда само по един-единствен начин
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 4 rate down comment 11
ABBA
преди 8 години
Требе световните медии Д'ДААААААА отбележат, че и Плевнята че го гледа!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 6 rate down comment 4
comet
преди 8 години
Е, все някой трябваше да каже Кралят е гол, та браво на Елена, поздравления, едно от най-удачните попадения (статия) в Инвестора за всички времена!, колко находчиво припомня момичето за основните задачи на публикациите в днешните медии: хлябът и зрелищата за народа. :) :) :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 24
Илко
преди 8 години
Срамота е да си губиш времето с такъв "филм"....фантазьори
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 20 rate down comment 9
mitkopom
преди 8 години
ще се гледа на кино задължително. Срамота е такъв филм да го гледаш на макък екран
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 13
deant
преди 8 години
има бе, имам познат резервирал 8 билета без да знае точно още кой ще отиде с него... и мен ме пита, ама аз такива филми ги чакам да излязат на торренти с хубаво качество, билот то след година. Плюс това не ми понася гледането на 3d - разваля удоволствието от хубав филм,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 16
mrynmryn
преди 8 години
Едва ли има смисъл да обяснявам, че от английски на български, всяка дума може а я преведеш по 10 начина, в зависимост на контекста в който се използва, а филма за мен винаги ще си остане една прехвалена боза. В САЩ пазара на комикси и други фентъзи неща е голям, но в Европа не съм го забелязал това, в Азия си е разните "манга" истории, така че и там едва ли ще са много феновете.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 6
lozkhris
преди 8 години
Никой няма обяснение защо вече почти 40 години в България поредицата упорито се нарича "Междузвездни войни", след като на английски не е употребена думата interstellar, a star....и следва да е "Звездни войни"...Но какво да се чудим, след като в същата наша мила, родна страна "Държавна печатница" се превежда като State Printing....:):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още