IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Светлозар Лазаров напуска системата на МВР

При управлението на министерството от Веселин Вучков са налице резултати, които са в положителна посока, коментира главният секретар на МВР в оставка

16:55 | 07.03.15 г. 1
Светлозар Лазаров напуска системата на МВР

След подписването на оставката от премиера Бойко Борисов напускам системата на МВР, съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред журналисти във Велико Търново.

По думите му той не е бил подложен на натиск, за да подаде оставка.

Лазаров посочи, че след като е поел ангажимент към премиера да продължи да изпълнява функционалните си задължения, е въпрос на време кога оставката ще бъде подписана.

Той уточни, че в личен план му предстои решаване на "чисто лични и здравословни въпроси".

Лазаров припомни, че е бил главен секретар на МВР в рамките на мандатите на три правителства и отбеляза, че най-трудните моменти са били по време на протестите през зимата на 2014 година и през периода на миграционния натиск през 2013 година.

Той отказа да коментира случая "Лясковец" с мотива, че делото е в съдебна фаза и не е коректно да бъде обсъждано.

"МВР не е арена за решаване на лични отношения, неговата дейност се измерва с конкретни резултати", посочи Лазаров, цитиран от БТА.

Той допълни, че при управлението на министерството от Веселин Вучков са налице конкретни резултати, които са в много положителна посока, с възходящ ръст на показателите. Светлозар Лазаров заяви, че няма да развива политическа кариера и че е длъжник на семейството си.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 2
Сините камъни
преди 9 години
То и Елцин каза, като напускаше президентството, че иска да напусне "красиво", че Русия е в добро състояние!И предаде куфарчето на Путин!Но цената беше обещанието на Путин, че няма да гони фамилията му за вече доказано с факти, злоупотреби на Елцин и за изнасянето на милиони в американски банки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още