IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ранди Гейдж: Може да си жертва или победител, но не и двете едновременно

Няколко вируса на мисленето и как да се спасим от тях - световноизвестният експерт по просперитет пред Investor.bg

08:00 | 22.05.12 г. 9
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Ранди Гейдж. <em>Снимка: Личен архив</em></p>

Ранди Гейдж. Снимка: Личен архив

- Как бихте обяснили на едно седемгодишно дете какво е успех? Каква е вашата формула?

Успехът означава да живеем живот, изпълнен със смисъл. Да сме обградени от хората и нещата, които ни доставят радост.

- Какво за вас е значението на парите?

Парите и материалните неща не купуват щастие. Те ни позволяват свободата, която създава щастието.

- Прекарвате по два часа на ден в социалните медии. Какво е тяхното значение и защо не можем без тях?

За човек като мен, който е лектор и автор, те ми позволяват да комуникирам директно с моята общност. Говоря директно с тях чрез Facebook, Twitter и YouTube, за да знам с какви проблеми се срещат, които да мога да коментирам в моята работа. Това позволява на много хора, които не могат да ме наемат лично, да получат помощ от моя блог.

- Как управлявате времето си? Използвате ли някаква специална система?

Нямам формална система, но имам самодисциплина. Моята мантра бе: „Днес ще направя това, което другите няма да направят, за да мога утре да правя нещата, които другите не могат да правят“. И това стана реалност за мен.

Когато работя, работя здраво. Когато се забавлявам, също се забавлявам здраво, така че когато се върна на работа да съм ентусиазиран и пълен с енергия.

- Какво бихте посъветвали някой, който е прекарал половината си живот през комунизма, винаги е разчитал на държавата за всичко, който има ниско самочувствие и е свикнал постоянно да е на дъното по жизнен стандарт в ЕС, за да излезе от този омагьосан кръг?

Бях толкова впечатлен от този въпрос по време на посещението си в България, че написах пост специално на тази тема:

Из блога на Ранди Гейдж:

В България имах доста медийни изяви и навсякъде изскачаше една и съща тема: Как очаквате българите да са успешни, след като са мързеливи?

Да, в България има много мързеливи хора. Също както във Великобритания, Кувейт, Австралия, Америка и навсякъде другаде. Но има също и едно ядро от мечтатели – хора, които мечтаят да постигнат, да имат и да бъдат нещо повече.

Да, в България има много хора, живеещи със съзнанието на жертва и нищета. В България има повече негативни вируси на мисленето поради десетилетия под тоталитарно управление. Правителството е програмирало хората да вярват, че отделният човек няма стойност и цялата власт е в ръцете на колектива. Това обаче са глупости и не се основават на нищо реално.

Всеки продава някаква история. Една история е, че хората са безпомощни и животът е непоносимо труден. Другата история е, че имаш силата да промениш живота си. Трябва да мислиш критично и да решиш, коя от тези истории искаш да приемеш.

- Какво бихте променили в света, ако можехте?

Бих накарал повече хора да повярват в своето собствено превъзходство. Но аз и без това го правя.

- Какво трябва да направи днешното общество, за да предотврати още една сериозна глобална криза?

Правителствата също трябва да живеят според законите на просперитета. Не можеш да харчиш повече, отколкото получаваш. Целият просперитет се базира на обмяната на стойност за стойност. Хората трябва да започнат да търсят отговорност от правителствата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

11
rate up comment 0 rate down comment 0
InvKatya
преди 8 години
MLM индустрията е отлично работеща машина за успех. Хората не успяват заради собствените си страхове, които сами си създават.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 0 rate down comment 0
Vessel_ATB
преди 10 години
Че господина никога не е казвал, че е напуснал. Той даже каза, че са го изхвърлили ! :)Къде е противоречието ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 0 rate down comment 0
Костадин
преди 11 години
А може и да си въздържател
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 3 rate down comment 0
Pyramid
преди 11 години
"Мисли локално, действай глобално". Една ТАКАВА мисъл опитва да внуши немалка част от МЛМ компаниите. Размества "само" две думи в правилната настройка и ти внушава, че...това е ТВОЙ бизнес. Твой-твой, ама, опрян на това, да продаваш ТЕХНИТЕ продукти. Пък, били те и много качествени. Кийосаки е доста по-честен към читателите си, като казва "работи не много, а умно!". Нашите "приятели" внушават, че трябва /ама, задължително/ "да работиш яко" и презират факта на съобразяване със средата, в която живееш, с покупателната способност на пазара, като те надъхват да му пробутваш на всяка цена ТЕХНИТЕ дрънкулки и ти обясняват, че "няма значение, че някой ти отказал-хора бол, все някой друг ще приеме".Е, известно време, докато не осъзная, че самият ти за тях не си от значение, и аз им вярвах. Осъзнах факта, освободих се, и реших /за себе си/ просто да се възползвам от положителните страни на техния бизнес модел, като оставя заклинанията настрана.И, знаете ли какво? - Май съм прав :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 0
troika
преди 11 години
А, забравих, искам да съм притежателя на МЛМ системата, а не част от нея. Иначе вече не ми се занимава.Този лектор сигурно е доста добър, има харизма, опит, ум. Който му трябва все ще научи нещо от него.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 0 rate down comment 0
troika
преди 11 години
Ще ти кажа - познавам отблизо три МЛМ системи, срещал съм поне още 10 други. Изчел съм това-онова за МЛМ. Някой от най-близките ми приятели правят четирицифрени и петцифрени доходи на месец. Някой от тях са много добри и използват сериозно НЛП, което работи спрямо масата хора. Най-близкия ми човек имаше над 10000 човека в мрежата си. Виждам какви промени настъпват в хората, по себе си съдя също докато се занимавах. Но моята гледна точка е нетипична, а и явно си имам много яки защити (по рождение) за всякакви вкарвания на енергия в егрегори, които са ми чужди. Въпрос на гледна точка, моята е такава. Не е сигурно, че е правилна. Някой хора имат нужда и трябва да са в такива системи, вече осъзнаването какво точно се случва там е друг въпрос. Свещен избор.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 0 rate down comment 1
melon
преди 11 години
"но анализът ми показа, че се получават интересни емоционални и ментални изкривявания в практикуващите го"Какъв анализ си правил и какви са ти били методите за него?Или си срещнал някой вдъхновен познат и той ти е бил анализа?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 0
Startraveller
преди 11 години
Въй, въй, колко бързо "опозна" душата на българина този стожер...ако със същото темпо можеше да опознава всичко до което се докосва, нямаше и да чуем за него, защото тогава нямаше да му се налага да се прехранва по този начин, сигурно...късметлийска нация сме си и това то!! Аман от толкова доброжелатели!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
troika
преди 11 години
Тези сме ги чували, мисли позитивно, мисли еди как си и т.н. Но позитивното си е пак дуалистично, следователно ще го има и негативното. Нещата от МЛМ работят, но анализът ми показа, че се получават интересни емоционални и ментални изкривявания в практикуващите го. Създават се много странни връзки между хората. Иначе зчучи готино - Бизнесът на 21-и век и т.н. Лично мнение е моето, не е четено или осеменено от някой лектор като този.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 2
melon
преди 11 години
Че какво му е на МЛМ? Това си е един легален начин за дистрибуция. И повечето фирми на този принцип в БГ си плащат данъците, като попове. Не бъркай мрежовият маркетинг с незаконните пирамидални схеми.Аз за "господина" - много до бива! Не съм му особен почитател , но е наистина брилянтен професионалист. Само за семинара му в НДК, чух, не знам колко е вярно, е взел 50 000 долара. И тези, които бяхме там не сме останали недоволни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още