IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google финансира строителството на жилища за хора с ниски доходи

Google инвестира 86 млн. долара във фонд, който ще изгради 480 жилища за отдаване под наем

12:47 | 02.09.10 г.
Google финансира строителството на жилища за хора с ниски доходи

Интернет гигантът Google Inc. инвестира 86 млн. долара във фонд за финансирането на строителството на 480 жилища за хора с ниски доходи, съобщи Dow Jones Newswires.

Средствата ще се управляват от U.S. Bancorp Community Development Corp., подразделение на банката U.S. Bancorp. Фондът ще осигури строителството и управлението на жилища, които ще се отдават под наем на домакинства с ниски доходи и възрастни граждани, става ясно от прессъобщение на банката.

Комплексите ще се намират в седем населени места в западните и среднозападните щати. Жилищата ще включват единици с до четири спални.

„Инвестицията ни с USBCDC ни дава възможност да улесним хората, които иначе може да нямат достъп до качествени жилища“, казва Брент Калиникос, вицепрезидент в Google.

Инвестицията идва във време, в което Google подобрява имиджа си в публичния сектор по теми като възобновяеми източници на енергия и опазване на околната среда. През май компанията обяви, че инвестира 38,8 млн. долара в два вятърни парка в Северна Дакота. През юли интернет гигантът обяви, че е сключил 20-годишен договор за закупуване на „зелена“ енергия от вятърна централа в Айова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още