IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 100 скъпи имота край Пловдив заснеха от НАП

Предвижда до края на другата седмица да бъдат заснети от въздуха и големи имоти по Черноморието

17:39 | 07.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Над 100 скъпи имота край Пловдив заснеха от НАП

Екип на Националната агенция за приходите (НАП) картографира днес над 100 имота в Пловдив и региона с подчертано големи размери и скъпо строителство, съобщи Росен Бъчваров от НАП, цитиран от БТА. Картографирането е станало чрез вертолет на правителствения Авиоотряд 28.

Бъчваров уточни, че около 90 от имотите са в селата Марково и Белащица. До края на деня ще бъдат огледани и снимани имотите в района на язовир Ивайловград. Предстои, съвместно с общините Пловдив и Родопи, да се идентифицират собствениците им и да се провери какъв е техният данъчен статус.

Освен това се предвижда до края на другата седмица да бъдат заснети от въздуха и големи имоти по Черноморието, допълват от НАП. В агенцията очакват първите резултати от проверките да бъдат готови до края на годината.

От приходната агенция преди седмица съобщиха, че е направен оглед и заснемане на големи имоти във вилните зони край София.

Проверката по документи вчера в София е констатирала, че от 7 атрактивни имота в южните квартали на столицата само един съществува в данъчните регистри на общината, казаха днес от НАП. Установено е, че една част от тези имоти са собственост на фирми, но се използват за жилищни нужди, което е „ясен знак за извършени данъчни нарушения“, отбеляза Росен Бъчваров.

От НАП уточняват, че огледите от въздуха са направени след преглед на общодостъпна информация в интернет, също и на сателитни и самолетни снимки, след което е уточнено кои територии ще бъдат огледани с вертолет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:11 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още