IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американците не очакват възстановяване на жилищния пазар преди 2013

Близо половината от участниците в проучване биха са отказали от ипотеката си, ако стойността й се окаже по-висока от цената на жилището им

10:20 | 08.12.10 г.
Американците не очакват възстановяване на жилищния пазар преди 2013

Около 58% от американците очакват щатският жилищен пазар да остане слаб още две години или повече, сочи съвместно проучване на сайтовете за имоти Trulia и RealtyTrac, цитирано от BBC.

48% от участниците в проучването посочват, че биха обмислили да се откажат от ипотеката си, ако стойността й се окаже по-висока от цената на жилището им, спрямо 41% през май.

Данните разкриват, че пазарът може да се изправи пред нова вълна от просрочени ипотеки в страната.

Всичките 50 щата провеждат съвместно разследване на процесите за принудителни отнемания на имоти от страна на ипотечните кредитори, след като стана ясно, че в обработката на документите са участвали неквалифицирани лица, които са подписвали механично и са фалшифицирали документи за съда.

„В резултат на този провал половината от американците казват, че имат по-малко доверие в ипотечните кредитори, банките и правителството“, посочват от двете компании.

Самите два сайта са по-големи песимисти и от участниците в проучването, като прогнозират, че жилищният пазар ще се възстанови едва през 2014 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:14 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още