fallback

Най-големият мол в Москва отваря с по-малко от половината работещи магазини

По някои данни проектът се оценява на 1 млрд. долара

10:58 | 18.03.11 г. 1
Автор - снимка
Създател

Снимка: AFI Development

Инвестиционната компания AFI Development обяви „неофициалното откриване“ (soft opening) на своя проект Mall of Russia, който според няколко издания е най-големият търговски център в Москва.

Молът е с обща площ от 180 хил. кв. м и с почти 400 магазина, 50 ресторанта и кафета. От компанията обявяват, че целта е до края на април да бъдат отворени над 200 от магазините.

Досега работещи са магазини на наематели като Marks & Spencer, ELDORADO, SNEZHNAYA KOROLEVA, L’etoile, Douglas Rivoli, Nokia, Esprit, Swarovski, Mango, ZARA и др.

В съобщение от средата на февруари до Лондонската борса, където се търгуват книжата на компанията, тя съобщава, че са отдадени 74% от площите, които представляват годишен приход от 81 млн. долара.

От AFI очакват да бъдат отдадени 80% от площите в рамките на три месеца след отварянето.

В статия на израелското издание Globes от средата на миналата година се цитира презентация на компанията, според която когато бъде завършен проектът за мола, той ще бъде на стойност 1 млрд. долара.

Изданието пише, че това ще бъде най-големият търговски център в Русия.

По думите на Тцвия Левиев Лизаров, директор Бизнес развитие, маркетинг и управление на активи в AFI Development, компанията работи в продължение на пет години по проекта.

От AFI казват, че са във финален етап от преговори с местните власти в Москва за откупуване на дела от 25%, който общината има в проекта.

Компанията развива и друг мащабен проект в Москва – Tverskaya Mall с обща площ от над 106 хил. кв. м. Той е част от по-голям мултифункционален комплекс Tverskaya Zastava Square с обща площ от 500 хил. кв. м.

AFI Development е подразделението за инвестиции в Русия на израелската група за имоти Africa-Israel.

Тя има дейност и у нас чрез своето дружество AFI Europe, което има няколко жилищни проекта в София, логистичен парк в Пловдив и бизнес парк във Варна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:28 | 12.09.22 г.
fallback