IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-големият мол в Москва отваря с по-малко от половината работещи магазини

По някои данни проектът се оценява на 1 млрд. долара

10:58 | 18.03.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p><i>Снимка: AFI Development</i></p>

Снимка: AFI Development

Инвестиционната компания AFI Development обяви „неофициалното откриване“ (soft opening) на своя проект Mall of Russia, който според няколко издания е най-големият търговски център в Москва.

Молът е с обща площ от 180 хил. кв. м и с почти 400 магазина, 50 ресторанта и кафета. От компанията обявяват, че целта е до края на април да бъдат отворени над 200 от магазините.

Досега работещи са магазини на наематели като Marks & Spencer, ELDORADO, SNEZHNAYA KOROLEVA, L’etoile, Douglas Rivoli, Nokia, Esprit, Swarovski, Mango, ZARA и др.

В съобщение от средата на февруари до Лондонската борса, където се търгуват книжата на компанията, тя съобщава, че са отдадени 74% от площите, които представляват годишен приход от 81 млн. долара.

От AFI очакват да бъдат отдадени 80% от площите в рамките на три месеца след отварянето.

В статия на израелското издание Globes от средата на миналата година се цитира презентация на компанията, според която когато бъде завършен проектът за мола, той ще бъде на стойност 1 млрд. долара.

Изданието пише, че това ще бъде най-големият търговски център в Русия.

По думите на Тцвия Левиев Лизаров, директор Бизнес развитие, маркетинг и управление на активи в AFI Development, компанията работи в продължение на пет години по проекта.

От AFI казват, че са във финален етап от преговори с местните власти в Москва за откупуване на дела от 25%, който общината има в проекта.

Компанията развива и друг мащабен проект в Москва – Tverskaya Mall с обща площ от над 106 хил. кв. м. Той е част от по-голям мултифункционален комплекс Tverskaya Zastava Square с обща площ от 500 хил. кв. м.

AFI Development е подразделението за инвестиции в Русия на израелската група за имоти Africa-Israel.

Тя има дейност и у нас чрез своето дружество AFI Europe, което има няколко жилищни проекта в София, логистичен парк в Пловдив и бизнес парк във Варна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
black_dragon
преди 13 години
Имат те един комплекс в нашия квартал, дето го продават на 1600 евро/м2 и както можете да се досетите имат само 1 продаден апартамент. И не свалят цените все едно някой се избива да ги купува. Да не говорим че почна да им се свлича блокчето та викаха фирма да им оправя строежа!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още