IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Allianz също се включи във финансирането на имоти

Allianz RE предоставя 300 млн. евро за покупката на главния офис на Deutsche Bank във Франкфурт

15:36 | 07.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Кулите близнаци във Франкфурт - главен офис на Deutsche Bank. <em>Снимка: Deutsche Bank&nbsp;</em></p>

Кулите близнаци във Франкфурт - главен офис на Deutsche Bank. Снимка: Deutsche Bank 

Поредният сигнал за ограниченото финансиране на разположение за пазара на имоти в Европа дойде от германската застрахователна група Allianz, която предостави финансиране за мащабна сделка с имоти в Германия.

Allianz Real Estate (Allianz RE), подразделението за имоти на групата, предостави 50% от финансирането за придобиването на главния офис на Deutsche Bank.

Allianz е предоставила 300 млн. евро на купувача на имота – фонд мениджъра DWS Investments.

DWS, която е част от групата на Deutsche Bank, е платила около 600 млн. евро за покупката, която се състои от две офис кули, пише PropertyEU.

Кредитът от 300 млн. евро е първото финансиране, предоставено по нова програма за кредитиране на пазара на имоти, обявена от Allianz наскоро.

Въпреки консервативния подход към кредитирането, което компанията е приела, тя очаква да достигне обем от отпуснати кредити от 1 млрд. евро до края на годината.

В краяна май Allianz обяви, че смята да стъпи на пазара на кредитиране на недвижими имоти в Германия. Този ход бе отговор на стремежа на акционерите на групата да добавят нов източник на инвестиции към сегашните.

Според стратегията на компанията тя ще отпуска финансиране за около 60% от общата сума, необходима за дадена сделка, за срок от 7 до 10 години, а в някои случаи и по-дълго.

Компанията цели да финансира инвестиции в първокласни офиси, търговски и логистични имоти с единична цена между 50 и 150 млн. евро, казаха от компанията тогава.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още