IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ProLogis планира „агресивна“ експанзия в Европа

Компанията има капацитет да инвестира 3,2 млрд. евро в глобален план, от които близо една трета може да бъдат насочени към Европа

14:17 | 13.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
ProLogis планира „агресивна“ експанзия в Европа

Международната компания ProLogis, специализирана в областта на логистичните имоти, смята да се включи по-активно на фронта на придобиванията в Европа след сливането си с AMB.

Сливането между двете компании бе обявено в началото на годината. Сделката доведе до формирането на инвестиционен тръст, който според Businessweek управлява активи на обща стойност 46 млрд. долара.

Сега Филип Дън, президент на ProLogis Europe, казва, цитиран от PropertyEU, че компанията се готви за ръст чрез нови придобивания на качествени компании за индустриални имоти.

„Имаме сравнително агресивен план за развитие“, казва той.

Новата компания, която бе официално обявена по-рано този месец, управлява активи от 8,7 млрд. евро в Европа, които включват имоти с обща площ 13,6 млн. кв. м.

В глобален план имотите й са с площ от 56 млн. кв. м.

По думите на Дън на първи етап компанията ще се фокусира върху придобивания на висококачествени активи в Западна Европа и Великобритания. Той признава, че пазарът на първокласни активи е станал по-конкурентен, а активите – по-скъпи, но въпреки това казва, че все още има редица възможности.

"Ние търсим упорито нови възможности и вярваме, че можем да ги намерим", коментира той, като добавя, че със сигурност компанията ще обяви нови сделки тази година.

Според него компанията има капацитет да инвестира около 3,2 млрд. долара в глобален план, като близо една трета от тази сума може да бъде инвестирана в Европа. В този обем влиза и сумата, заделена за европейското смесено дружество между AMB и Allianz Real Estate.

Наред с това фондът от отворен тип на AMB има капацитет за инвестиции на 150 до 300 млн. евро, а фондът на ProLogis PEPF II може да използва голямо ниво на ливъридж и да привлича нови капитали, ако от такива има нужда, обяснява Дън.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още