IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на жилищата в САЩ се понижиха с 4% през април

Данните илюстрират, че състоянието на пазара на недвижими имоти в САЩ остава пречка пред възстановяването на американската икономика

18:26 | 28.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
Цените на жилищата в САЩ се понижиха с 4% през април

В края на април цените на недвижимите имоти в 20 основни американски мегаполиса се понижиха с 4% на годишна база, отбелязвайки най-значимия спад от 17 месеца, съобщава Bloomberg.

Данните илюстрират, че състоянието на пазара на недвижими имоти в САЩ остава пречка пред възстановяването на американската икономика.

За 12-те месеца от април 2010 г. индексът S&P/Case-Shiller за цените на недвижимите имоти в основните щатски градове се е понижил с 4% - най-значимият месечен спад на годишна база от ноември 2009 г. Спрямо предходния месец цените на жилищата през април са паднали с 0,1% на сезонно претеглена база – най-малкият спад от юли 2010 г.

Лавина от просрочени ипотеки и намаляващите продажби повишава риска, че цените ще продължат да се понижават, което допълнително ще обезкуражи строителните компании и ще отложи новите проекти

Спадът на цените на недвижимите имоти и безработицата, която остава около 9%, се отразяват негативно на доверието на потребителите и потреблението, което поддържа 70% от американската икономика.

„Цените на жилищата все още се понижават, но спадът вече не е драматичен“, казва Харм Бамдхолц, главен икономист на Unicredit Group в Ню Йорк. „Въпреки че месечната промяна показва, че „цените като цяло са достигнали дъното, все още сме далеч от чувствително повишение“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:35 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още