IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Броят на новите "лоши" имоти в САЩ падна до 44-месечен минимум

Понижението обаче се дължи на мудна администрация, а не на стабилизиране на икономиката

11:00 | 11.08.11 г. 1
Броят на новите "лоши" имоти в САЩ падна до 44-месечен минимум

Броят на регистрациите на имоти под възбрана в САЩ е намалял до 44-месечен минимум през юли, сочат данни на компанията за онлайн търговия с възбранени имоти Realty Trac, цитирани от MarketWatch. Според шефа на компанията обаче основната причина за това е мудната обработка на документи.

"Активността при възбраните е паднала с 35% спрямо същия период на миналата година, отбелязвайки 10-и пореден месеца на годишно понижение и най-ниското общо месечно равнище от ноември 2007 г.," съобщи главният изпълнителен директор на RealtyTrac Джеймс Сакасио.

Според него забавянията в обработката на документи, както и опитите на правителството да предотврати възбраните може да позволят на някои собственици да избегнат принудителното изземане на жилищата им.

"За жалост спадът при възбраните не се дължи на стабилно възстановяване на жилищния пазар, а по-скоро на краткосрочни намеси и забавяния, които ще удължат сегашните проблеми на този пазар до 2012 г., а и след това", твърди Сакасио. "Дългосрочните решения за възстановяването на жилищния пазар се крият в стабилизирането на икономиката и подобряването на пазара на труда", допълва той.

През юли като имоти под възбрана са били регистрирани 212 764 жилища, което е спад с 4% спрямо юни. Броят на регистрациите е паднал с 35% спрямо юли 2010 г. Имотите под възбрана обхващат имоти, за които има известия за неизпълнение, насрочени търгове и принудително отнемане от страна на банките.

През юли 59 516 жилища са получили известия за неизпълнение за първи път, което е със 7% по-малко в сравнение с юни и с 39% под броя им преди година.

В същото време за 85 410 имота са били насрочени търгове за публична продан - понижение с 5% от предходния месец и с 37% на годишна база.

Общо 67 829 имота са били принудително отнети от собствениците им в полза на кредиторите - с 1% под броя им през юни и с 27% по-малко от юли 2010 г.

В опит да се справи с проблема с възбраните, администрацията на президента на САЩ Барак Обама обяви, че търси идеи от инвеститорите как да превърне над 92 000 имоти под възбрана в жилища под наем.

Изчистването на запасите от имоти под възбрана би могло да помогне на изпитващия затруднения жилищен пазар да стъпи на крака, твърдят анализатори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Danny666
преди 12 години
Даааа и нито дума за СКАНДАЛА с незаконните моргеджи !Банките от 6 месеца са СПРЕЛИ ( по нареждане на съда ) форкложарите бе хубавци ! За флорида средно 500 дена е процеса т.е. МОЖЕШ ДА НЕ ПЛАЩАШ 2 години и пак не те изритат ха ха ха за това и ябълката толкова с екупува !Всичко го е ударило през просото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още