fallback

Още седем военни имота ще бъдат продадени на търг

Правителството реши да предостави на транспортното министерство част от административна сграда, управлявана от бившата държавна компания "Информационно обслужване"

18:26 | 23.11.11 г.

Седем военни имота с обща данъчна оценка от близо 31 млн. лева ще бъдат продадени на търг, реши правителството на днешното си заседание.

Два от имотите се намират в землището на с. Банево, община Бургас, като са застроени с общо 16 сгради.

Други два имота се намират в Свищов и са застроени с общо 54 сгради. Останалите имоти се намират в Балчик и Русе, като са застроени с общо 18 сгради.

Търгът за военните имоти ще се проведе по реда на Закона за държавната собственост, уточнява пресслужбата на Министерския съвет.

С отделно решение на министрите община Шумен получи от правителството три имота в града, управлявани досега от областния управител. От години имотите не се използват и сградите в тях се нуждаят от ремонт и поддръжка.

С друго решение правителството отне от Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи” (бившето „Информационно обслужване") частта от административната сграда на ул. „Гурко” №6 в София, която й е дадена за управление, и я предостави безвъзмездно на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Имотът е с отпаднала необходимост за агенцията, но е нужен за ефективната работа на дирекция „Координация на програми и проекти” в транспортното ведомство, посочват от Министерския съвет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:07 | 14.09.22 г.
fallback