IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още седем военни имота ще бъдат продадени на търг

Правителството реши да предостави на транспортното министерство част от административна сграда, управлявана от бившата държавна компания "Информационно обслужване"

18:26 | 23.11.11 г.
Още седем военни имота ще бъдат продадени на търг

Седем военни имота с обща данъчна оценка от близо 31 млн. лева ще бъдат продадени на търг, реши правителството на днешното си заседание.

Два от имотите се намират в землището на с. Банево, община Бургас, като са застроени с общо 16 сгради.

Други два имота се намират в Свищов и са застроени с общо 54 сгради. Останалите имоти се намират в Балчик и Русе, като са застроени с общо 18 сгради.

Търгът за военните имоти ще се проведе по реда на Закона за държавната собственост, уточнява пресслужбата на Министерския съвет.

С отделно решение на министрите община Шумен получи от правителството три имота в града, управлявани досега от областния управител. От години имотите не се използват и сградите в тях се нуждаят от ремонт и поддръжка.

С друго решение правителството отне от Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи” (бившето „Информационно обслужване") частта от административната сграда на ул. „Гурко” №6 в София, която й е дадена за управление, и я предостави безвъзмездно на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Имотът е с отпаднала необходимост за агенцията, но е нужен за ефективната работа на дирекция „Координация на програми и проекти” в транспортното ведомство, посочват от Министерския съвет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още