IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До лятото ще бъдат премахнати незаконните сгради на „Златна перла“

Издадени са 2 100 заповеди за събаряне на строежи в цялата страна, съобщи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова

11:28 | 03.01.12 г.
Автор - снимка
Създател
До лятото ще бъдат премахнати незаконните сгради на „Златна перла“

През тази година ще бъдат премахнати около 1500 незаконни сгради. Досега са съборени високи строежи не само около язовир Ивайловград, но и на други места из страната.Това съобщи в интервю за bTV министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

През изминалата 2011 г. са премахнати около 1300 незаконни сгради, от които най-много са били в областите Бургас, София и Пловдив.

Павлова посочи, че досега са издадени 2100 заповеди за премахване на незаконно построени сгради, които предстоят да бъдат изпълнени през тази година. От тях 600 заповеди са влезли в сила, а по останалите се водят съдебни дела.

"За 2012 г. мисля, че ще се стигне до премахване на около 1500 сгради", заяви Павлова.

Навсякъде, където съдебните процедури са приключили и има влезли в сила заповеди за събаряне, сградите ще бъдат премахнати, заяви още Павлова.

"Златна перла" с всичките й десет незаконни постройки ще бъде един от първите обекти, които ще бъдат премахнати и това вероятно ще стане до средата на годината", подчерта Павлова.

Имаме уверения, че това лято няма да има проблем с чистота на морето край Варна заради извършването на така нареченото дълбоководно заустване на тръбите, коментира още министър Павлова.

В бъдещия интегриран проект е предвидено изграждане на пречиствателна станция във Варна, посочи още министър Павлова. В региона на Созопол към момента „положението е по-притеснително, но се надяваме до лятото проблемът по проекта за заустване да бъде решен и пречиствателната станция да бъде изградена", каза още Павлова. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още