IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Събарят 25 незаконни строежа на язовир Ивайловград до празниците

От издадените 169 заповеди за премахване в сила са влезли 123, посочва дирекцията за строителен контрол

16:49 | 02.12.11 г.
<p>
	Една от къщите, които предстои да бъдат съборени. Снимка: <a href="http://www.dnsk.mrrb.government.bg" target="_blank"><strong>ДНСК</strong></a></p>

Една от къщите, които предстои да бъдат съборени. Снимка: ДНСК

До празниците Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) ще събори принудително 25 незаконни строежа край язовир „Ивайловград“, в землището на с. Дъбовец, общ. Любимец, и в землището на с. Камилски дол, общ. Ивайловград, съобщиха от дирекцията.

До средата на януари следващата година трябва да бъдат съборени още 5 от незаконните строежи на територията на язовира в землището на с. Покрован, общ. Ивайловград.

В акцията ще бъдат съборени незаконни едноетажни и двуетажни масивни вилни и стопански сгради, басейни, масивни огради и други, уточняват от строителния контрол.

Дирекцията допълва, че за 169 незаконни строежи са издадени заповеди за премахване. До момента са влезли в сила 123 от тях, а две са отменени от съда. Останалите 44 са обжалвани и все още не са влезли в сила.

Изпълнени са 72 от влезлите в сила 123 заповеди, а останалите 51 са на различен етап на изпълнение, посочват още от дирекцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още