IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Allianz: Още трудности очакват пазара на имоти през тази година

Компанията е инвестирала 2 млрд. евро в имоти през миналата година, като половината са директни инвестиции

13:21 | 07.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Изглед от търговския център във Франкфурт, в който Allianz придоби дял през 2011 г. <em>Изображение: CA Immo</em></p>

Изглед от търговския център във Франкфурт, в който Allianz придоби дял през 2011 г. Изображение: CA Immo

Настоящата 2012 г. ще бъде поредната година на предизвикателства за пазара на недвижими имоти в Европа, смята изпълнителният директор на Allianz, цитиран от Ройтерс.

Най-големият застраховател в Европа е вложил близо 2 млрд. евро в инвестиции в имоти през 2011 г., за да подсили печалбата си, компенсирайки ниските нива на доходност от по-голямата част от традиционните инвестиционни активи като облигациите например.

Обемът от инвестиции е почти непроменен в сравнение с 2010 г., коментира говорител на компанията без да даде прогнози за инвестициите през 2012 г.

Редица германски застрахователи също са увеличили своята активност в сектора – предимно в областта на кредитирането на бизнес имоти, предвид понижената склонност и възможност на банките за мащабни, дългосрочни кредити за пазара на имоти.

Изпълнителният директор на Allianz Real Estate Оливие Пиани е на мнение, че тази година трудностите за пазара ще продължат след затруднената финансова обстановка през 2011 г.

„Може да вземем предвид нови пазари извън еврозоната“, казва той. По думите му трудностите, пред които е изправен банковият сектор, предоставят на Allianz възможност за дългови инвестиции.

Директните инвестиции в имоти, като покупката на дял от 80% в търговски център във Франкуфрт, както и придобивания в Париж, са били на стойност около 1 млрд. евро от общия обем, инвестиран в имоти през 2011 г., казват от компанията.

Недиректните инвестиции, реализирани чрез смесени дружества в логистични имоти и за участие в инвестиционни фондове в САЩ, са били на стойност от над 500 млн. евро.

Финансирането за сектора на имоти е било на стойност също около 500 млн .евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още