IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гърция обмисля данъчни стимули, за да привлича чужди инвеститори

Сред мерките за насърчаване на чуждите инвестиции в страната са ускореното издаване на разрешително за пребиваване

14:42 | 22.11.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Гърция обмисля данъчни стимули, за да привлича чужди инвеститори

Министерството на финансите в Гърция проучва възможността да предложи данъчни облекчения за чужденци с високи доходи, които да се преместят да живеят в Гърция, съобщи онлайн изданието ekathimerini.com.

Подобни регулации в момента действат във Великобритания и Швейцария, припомня изданието.

Гръцкото финансово министерство обмисля да освободи от данък доходите на чужденците, които изберат да живеят в Гърция, получени от чужбина. Те ще дължат данъци, само ако изкарват доходите си в страната, но размерът на ставката се планира да бъде фиксиран.

Ако мярката бъде приета, тя ще бъде включена в законопроекта за регионалното развитие на Гърция с цел “формиране на благоприятна среда за бизнеса, за стратегически и частни инвестиции”.

Законопроектът, в който са заложени редица стимули за инвеститорите, се очаква да бъде внесен в парламента през декември.

Сред мерките за насърчаване на чуждите инвестиции в страната са ускореното издаване на разрешително за пребиваване, ускорено разглеждане на проектите за стратегически инвестиции, допълнителни облекчения за купувачи на втори дом в Гърция на стойност над 300 хил. евро и други.

Изданието посочва, че мерките са дискутирани от гръцкия премиер Андонис Самарас с руския президент Владимир Путин предвид факта, че руснаците са сред основните купувачи на пазара на ваканционни жилища в южната ни съседка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:11 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още