IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Интермодален терминал ще бъде строен на мястото на бивши казарми в Радомир

Правителството даде крепостта "Сексагинта Приста" за управление на община Русе

13:36 | 04.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Интермодален терминал ще бъде строен на мястото на бивши казарми в Радомир

Интермодален терминал ще бъде построен на мястото на бивши казарми в община Радомир. Това ще стане възможно, след като правителство отне два имота от Министерството на отбраната и ги предостави за безвъзмездно ползване на общинската администрация.

Решението беше взето по време на днешното правителствено заседание, става ясно от съобщението на пресслужбата на Министерския съвет.

Бившето военно поделение на ул. „Райко Даскалов“ в града, както и терен в местността „Кадрийска чешма“ ще бъдат използвани за изграждането на интермодален терминал, изпитателен автомобилен полигон, спедиторски складове, както и околовръстен път на Радомир. Средствата за тези проекти ще дойдат от оперативните програми, според плановете на общината.

На територията на бившите казарми ще бъде изграден и музей на бойната слава, тъй като това е първото военно поделение, построено в България след Освобождението.

По време на днешното си заседание министрите решиха да дадат за управление на община Русе римската крепост „Сексагинта Приста“, с цел по-добро стопанисване, за период от 10 години.

Отчуждени бяха и терени с обща площ 13 декара по проекта за строителство на АМ „Хемус“ в участъка Софийски околовръстен път – пътен възел Яна. Имотите се намират в землищата на селата Долни Богоров и Горни Богоров. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още