IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търгът за интермодалния терминал в Русе ще се прави наново

КЗК отмени избора на изпълнител на предпроектното проучване

14:16 | 22.11.13 г.
Търгът за интермодалния терминал в Русе ще се прави наново

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени решение на генералния директор на Националната компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) за определяне на изпълнител на предварителното проучване за интермодален терминал в Русе.

Комисията е установила, че НКЖИ е нарушила разпоредбите на Закона за обществените поръчки, защото не е включила в състава на оценителната комисия експерти с квалификация и опит при изготвянето на предпроектни проучвания и подробни устройствени планове в областта на железопътната инфраструктура.

Антимонополното ведомство връща преписката на възложителя за ново назначаване на комисия за провеждане на процедурата.

Стойността на проекта за интермодалния терминал в Русе е на стойност 2,54 млн. евро.

През септември тази година Стилиян Кротнев, директор в НКЖИ, съобщи, че според интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Русе има три вероятни места за разположение на терминала.

Плановете на НКЖИ са в края на 2014 г. да бъде изготвен формулярът за кандидатстване за финансиране на инвестиционния проект на интермодалния терминал в Русе. Плановете са той да бъде включен в транспортната оперативна програма за следващия програмен период.

Изграждането на инфраструктурния обкет се предвижда да започне в началото на 2015 г.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:41 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още