IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Малайзиска компания ще инвестира 2,2 млрд. лири в изграждане на жилища в Лондон

Ballymore Group търсеше инвеститор в проекта още от май миналата година

11:39 | 13.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Малайзиска компания ще инвестира 2,2 млрд. лири в изграждане на жилища в Лондон

Малайзийската компания Eco World Investment (EW Investment) за производство на превозни средства сключи сделка с Ballymore Group за строителството на три жилищни проекта в Лондон. Проектът се оценява на 2,2 млрд. британски лири, съобщиха от фирмата, цитирани от агенция „Ройтерс“.

Двете компании са създали смесено дружество, което ще придобие три имота от активите на Ballymore Group, струващи 428,7 млн. британски лири. Собственици на EW Investment са Лиу Кий Син и Вун Тин Яу, които преди това бяха изпълнителни директори на SP Setia – най-големият строителен предприемач на Малайзия.

Партньорство обединява експертизата на Ballymore в изграждането на жилищни проекти, заедно с вложения на EW Investment, като това подсилва създаването на подобни проекти в световен мащаб, обясни Лиу. Той е и член на борда на директорите на малайзийската строителна компания Eco World Development Group. Тя набира 1,87 млрд. рингита за придобиване на първата за Малайзия компания за недвижими имоти със специално предназначение.

Още през май миналата година Ballymore Group заявиха, че търсят партньор, който да финансира проекта за строителство на 3000 жилища в Лондон. Причината бе, че ирландските банки се оттеглиха от проекта заради финансовата криза.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:18 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още