IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За повечето инвеститори покупката на имот „на зелено“ е печеливша

Такъв тип инвестиции обещават добра печалба за кратки срокове, дори без наличието на голяма сума като начало

15:07 | 03.02.06 г.
Автор - снимка
Създател
За повечето инвеститори покупката на имот „на зелено“ е печеливша

Повече от 90 на сто от дългогодишните инвеститори в имоти са правили инвестиция „на зелено“ или смятат да направят такава занапред, сочи проучване на изложението на имоти Homebuyer Show, цитирано от интернет сайта Assetz.

Около 70 на сто от тях твърдо вярват, че такава покупка може да представлява печеливша инвестиция при днешните пазарни условия. Запитаните обаче подчертават необходимостта от внимателно проучване преди да бъде взето каквото и да било решение.

Като главно предимство се посочва възможността за бърза печалба, тъй като стойността на имота може да се покачи значително до момента на завършване на строежа.

Проучването отбелязва, че тази възможност се отнася още повече за развиващите се пазари като например страните от Източна Европа и по-конкретно България.

Пред страната ни се очертават още по-добри перспективи предвид бума на пазара на имоти, който редица експерти прогнозират след присъединяването ни към ЕС.

Според изследването много инвеститори, които искат да се възползват от тази възможност, са готови да купят имот дори в страни, които никога не са посещавали.

Идеята за инвестиция „на зелено“е разпространена сред много инвеститори и то с основание“, коментира, Алън Ули, управляващ директор на брокерската фирма Property for Life. „Подобни инвестиции често могат да донесат висока печалба за кратко време, понякога без да имаме в наличност големи суми.“

Този тип инвестиции са популярни както на пазара във Великобритания, така и в чужбина, и има всички изгледи да останат такива и занапред“, казва Ник Кларк, директор на Homebuyer Show.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още