IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отварят мултифункционален бизнескомплекс за 30 млн. лв. в Пловдив

Комплексът ще включва и жилища, които ще се продават на офертни цени от 1 500 евро на кв. м

17:02 | 22.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Отварят мултифункционален бизнескомплекс за 30 млн. лв. в Пловдив

Нов мултифункционален бизнескомплекс ще отвори врати в центъра на Пловдив в началото на лятото. Общата инвестиция в него е 30 млн. лева. Комплексът се казва Capital City Center, а инвеститор е „Блек Сий Инвестмънт” АДСИЦ.

Комплексът включва офиси, търговски площи, апартаменти, както и пространство за културни събития като изложби или малки концерти.

Capital City Center е разположен на 11 етажа, с обща разгъната площ от 13 300 кв. м. Изграждането му започва в края на 2006 г. и протича на два етапа. Първият етап, който вече приключва, включва пускането на офис частта и магазините. Вторият етап, в който трябва да бъдат завършени луксозните апартаменти, предстои да приключи напълно през есента на 2009 г.

Досега са отдадени под наем около 35% от офис площите, като за още 40% се водят преговори с потенциални наематели, обясниха от компанията за Investor.bg

Наемите са средно 9 евро на кв. м + 2 евро на кв. м месечна такса за управление и поддръжка.

Сред наемателите са БГ Радио, Радио 1, Радио и телевизия Сити, „Мобилтел” – офис корпоративни клиенти, „Кол Пойнт Ню Юръп” и др. Минималният наемен период, за който се сключват договорите, е пет години.

„Цитираните по-горе наемни нива са офертни и подлежат на договаряне“, казаха от компанията. „Определящи са фактори като размерът на наеманата площ, дългосрочността, това дали даден наемател е ключов и т.н.“.

Търговските площи в комплекса, с обща площ над 1 500 кв. м, са изцяло на партера и включват 13 напълно завършени магазина. Офис площите от клас А възлизат на 5 500 кв. м и са разположени в два сектора на общо шест етажа. Отворените офис пространства (open space) позволяват гъвкаво разпределение на площите според конкретните желанията и изисквания на наемателите.

Жилищната част е с разгъната площ 4 200 кв.м и е разположена на последните четири етажа. В момента се довършват 35 апартамента, които са площ от 70 до 270 кв. м. Capital City Center разполага със 70 паркоместа в подземен и надземен паркинг.

Към момента се изчаква окончателното завършване на апартаментите и по тази причина те все още на са масово рекламирани. Въпреки това вече имаме заявен интерес към тях, както за наемане така и за закупуване, казват от компанията.

Офертната продажна цена е 1 500 евро на кв. м, като на клиентите се предлага осигурено кредитиране или лизинг. Апартаментите се издават напълно и луксозно завършени. Има и няколко варианта за наемане на жилище: 6 евро на кв. м за необзаведени, 8 евро кв. м за стандартно обзаведени и 10 евро на кв. м за луксозно обзаведени апартаменти.

Свързани компании:

Кепитъл Холдинг Груп АДСИЦ(CHG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:25 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още