IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дискусията Innovation Talks търси ключовите предпоставки за успеха на бизнеса

Трима лектори ще разкажат какво е необходимо за стартирането на бизнес

11:51 | 13.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Дискусията Innovation Talks търси ключовите предпоставки за успеха на бизнеса

Интерактивна дискусия с името „Innovation Talks: Опит и иновации за стартиране на бизнес” ще разкрие кои са ключовите предпоставки за успеха на един предприемач.

За стартирането на бизнес са нужни не само добри идеи, умел екип и много ентусиазъм, но и две не по-малко важни съставки – опит и иновации. Именно за тях ще говорят лекторите на Innovation Talks, посочват организаторите на събитието.

Сред гостите на дискусията ще е основателят и дългогодишен мениджър на медийната група "Инвестор" Любомир Леков, който в момента се занимава с каузи в областта на предприемачеството.

"Единственият начин да се появи успешен нов бизнес е в него да има иновация. Факт е, че в момента иновациите се случват най-много в технологиите. Професионалният опит също е от изключително значение - всяко успешно бизнес начинание изисква ти да си го практикувал доста време. Няма сфера в която можеш да си добър без да си натрупал поне 10 000 часа практика“, посочва той.

Сред участниците в Innovation Talks е Владислав Велков, основател на иновативната платформа за подбор на млади хора, които са в началото на кариерата си – Jobio.me. Проектът получи финансиране от старт-ъп фонда LAUNCHub и е насочен както към българския, така и към межународния пазар.

По думите на Велков във време, в което потребителите са презадоволени, а стандартното умира и бива бързо забравено, на преден план излизат иновациите.

В тях той вижда „модерна дума с много определения, но нека кажем, че това е нещо ново, което прави разликата между нас и всички други – толкова важното оразличаване, което дава възможност на един нов бизнес да създаде голям потенциал за развитие, да спечели предпочитанието на много потребители и да ги превърне в свои клиенти“, допълва той.

Третият лектор на Innovation Talks е основателят на Chipo Labs Георги Чипов. Той развива иновативния проект „SmartHand”, представляващ протеза за ръка, която се задвижва от мозъчните импулси.

“Ако формулираме иновацията като нещо ново, от което група хора имат нужда, то целта е да ги достигнем. Начинът да ги достигнем е чрез бизнес. Когато имаме опит, вероятността да превърнем идеята/иновацията в успешен бизнес нараства значително. Точно за това, когато търсим финансиране първо гледаме какво освен парите можем да получим. Защото опитът, познаването на точно този бизнес, контактите са много по ценни от парите”, коментира Чипов.

В момента той разработва варианти за търговски старт на продукти, които са основани на иновацията „SmartHand”.

Интерактивната дискусия ще постави фокуса върху формулата “Опит + Иновации = Нов Бизнес с Голям Потенциал”. Събитието ще се проведе на 16-и юни, от 18:30 ч. в Towers Gallery, Sopharma Business Towers. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още