IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Канада остави непроменен основния си лихвен процент

Забавянето на световния икономически растеж и нарастващата финансова несигурност са премахнали нуждата от изоставяне на политиката на монетарни стимули

17:50 | 07.09.11 г.
Канада остави непроменен основния си лихвен процент

Канадската централна банка остави непроменен на ниво от 1% лихвения процент по еднодневните депозити в унисон с предварителните очаквания, съобщава MarketWatch.

От банката обявиха, че необходимостта от изоставяне на монетарната й политика на стимули е намаляла заради забавянето на световния икономически растеж и нарастващата финансова несигурност.

В сравнение с юли тонът на съобщението на финансовата институция е смекчен, като банката обявява, че ще наблюдава развитието на икономиката и финансите в световната икономика и вътрешен план едновременно с развоя на рисковите фактори.

От банката добавят, че ще следват последователно политиката си за постигане на средносрочната цел от 2% инфлация годишно.

През юли канадската централна банка обяви, че част от „значителните стимули на монетарната политика“, които се прилагаха тогава, ще бъдат изоставени до степен, в която икономическото разширяване може да продължи.

След решението курсът на канадския долар леко се повиши, като 1 американски долар се разменя за 98,81 канадски цента в сравнение с 98,99 канадски цента в късните часове на вчерашния ден.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:51 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още