IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Промишленото производство в САЩ с най-силен ръст от 7 месеца

То вероятно ще продължи да се разширява, тъй като необходимостта от нова техника стимулира продажбите, пише Bloomberg

18:52 | 01.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
Промишленото производство в САЩ с най-силен ръст от 7 месеца

През януари промишленото производство в САЩ отбеляза рекорден за последните 7 месеца ръст – знак, че индустрията ще доминира икономическото възстановяване в началото на годината, съобщава Bloomberg.

Производственият индекс на Institute for Supply Management се повиши до 54,1 пункта от 53,1 пункта през декември, но не оправда очакванията на анализаторите.

Стойности от над 50 пункта показват, че производството се разширява. Икономисти участвали в проучване на Bloomberg очакваха индексът да достигне 54,5 пункта.

През изминалия месец е отчетен ръст на индустриалните поръчки и износа.

Промишленото производство, стимулирано от тенденцията за обновяване на инвентара в края на 2011 г. вероятно ще продължи да се разширява, тъй като необходимостта от нова техника стимулира продажбите на компании като Caterpillar Inc. Наблюдава се и ръст на продажбите в автомобилния сектор.

Индустриалният растеж ще помогне на САЩ да защити икономиката си от негативните ефекти на дълговата криза в еврозоната.

„Производството ще продължи да расте“, казва Ръсел Прайс, главен икономист на Ameriprise Financial Inc. в Детройт. „Очаквам добър ръст в автомобилния сектор, тъй като търсенето ще бъде силно, а инвеститорите са в настроение да подкрепят индустриалното производството.“

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още