IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заетостта в частния сектор на САЩ се е повишила с по-малко от очакваното

През януари са били създадени 175 хил. работни места при предвиждания за 189 хил., а данните за декември бяха ревизирани надолу от 289 на 227 хил.

16:10 | 05.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Заетостта в частния сектор на САЩ се е повишила с по-малко от очакваното

През януари американският частен сектор е разкрил по-малко работни места от очакваното. Данните на Automatic Data Processing Inc. (АDP) показват, че за месеца те са само 175 хил. Анкетираните от Dow Jones Newswires анализатори прогнозираха забавяне, но до 189 000.

Имайки предвид разкритите 289 хил. работни позиции през декември, спадът е значителен. С днешните данни обаче ADP ревизира и тези от последния месец на 2013 г. В случая новите позиции в частния сектор тогава дори са били по-малко - 227 000, пише MarketWatch.

Икономистите се позовават на данните на ADP, за да добият представа за това какво ще покаже докладът на Министерството на труда. Той ще бъде публикуван в петък и обобщава заетостта както в държавния, така и в частния сектор.

Анкетираните от MarketWatch икономисти очакват, че правителствените данни ще са положителни. Експертите прогнозират, че за изминалия месец заетостта в секторите извън селското стопанство ще се е подобрила с 190 000 нови работни места. През декември бяха разкрити само 74 000 позиции заради необичайно лошото време.

Въпреки това безработицата в САЩ неочаквано се понижи до 6,7% през декември – най-ниското ниво от октомври 2008 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още