IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов срив на биткойна с близо 50%

Инвеститорите се разочароваха от техническите проблеми на платформата Mt Gox

15:58 | 20.02.14 г. 33
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Нов срив на биткойна с близо 50%

Цената на най-популярната криптовалута – биткойн, се срина с нови близо 50% на базираната в Токио платформа Mt Gox, след като инвеститорите останаха разочаровани от липсата на конкретни детайли относно напредъка, постигнат по възобновяване на тегленията.

BTC/USD спадна до сесиен минимум от 134,10 долара за брой, за да ограничи впоследствие загубата си до 46,30 на сто до равнище от 141,70 долара.

В публикувано по-рано на интернет страницата си изявление биткойн борсата Mt Gox съобщи: "В допълнение към техническите въпроси през тази седмица имахме някои проблеми със сигурността и в резултат на това трябваше да преместим Mt Gox в предишната ни офис сграда в Шибуя".

"Този ход, в съчетание с някои други предизвикателства пред сигурността и техническата част, издърпаха назад нашия прогрес", допълниха от компанията в изявлението.

Някога Mt Gox бе най-големият портал за обмен на биткойни в света. Платформата бе принудена да спре всички тегления на 7-и февруари поради технически проблем, който доведе до силен спад на цената на актива.

По-рано през седмицата от компанията заявиха, че клиентите ѝ ще могат да изтеглят средствата си "скоро". Въпреки това ангажимент с конкретни срокове не бе поет.

На други места цената на актива запазва относителна стабилност. Словенската платформа BitStamp предлага един брой от дигиталното парично средство за 595 долара, докато при базираната в България BTC-е равнището е около 578 долара.

Към момента BitStamp е най-голямата борса за обмен на биткойни в света, докато BTC-е заема третата позиция в класацията.

Цената на виртуалната валута достигна своя връх на 29 ноември, когато бе постигнато равнище от 1 241,10 долара. В началото на октомври пък стойността бе едва 100 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

21
rate up comment 5 rate down comment 1
BigBear
преди 10 години
И аз принципно съм съгласен с теб - 1 % от активите за нещо иновативно е даже малко. Но за мен иновативното има смисъл да се купува преди да е станало популярно - щом е на първа страница във вестниците и медиите вече рисковете надвишават ползите. Нямам бинкойн, ако бих купил криптовалута ще е друга която не е станала толкова популярна. Рискът е оправдан при ранно влизане.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 1 rate down comment 1
michaelis
преди 10 години
хахах и ти наистина вярваш, че долара е гениален ? и заместител нямал ? ама така са си мислели и навремето и Французи, Португалци, Испанци и Англичани и не е нужно да фалират 3 икономики а просто една масирана разпродажба на тоалетната хартия долар и е в канала има злато има и други валути които са много по добре като например Канадския и Австралийския долар ама ти стой с военната сила на САЩ срещу цял свят, да видим какво ще излезне ... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 0 rate down comment 0
Mr.Profit
преди 10 години
цената винаги зависи от търсенето и предлагането :) аз просто разглеждам случая, когато една част от парите в обръщение (които растат експоненциално) поискат да купят нещо ограничено... примерно продукти с антикварна стойност... замислял ли си се, че те само растат с времето :) а замислял ли си се защо? Ами това, което е неизбежно е цените на тези продукти да растат експоненциално и това се случва и с цената на биткойна и лайткойна до момента
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 2 rate down comment 0
Mr.Profit
преди 10 години
самия факт, че има 19 мнения под тази статия говори, че има интерес относно криптовалутите...където е интересът, там сме и спекулантите :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 1 rate down comment 0
Mr.Profit
преди 10 години
Принципно съм съгласен с теб, но това, което казвам аз не противоречи на това, което казваш ти... аз споделям за 1% инвестирано в нещо иновативно с ограничен тираж. Има си своите минуси, но си има и плюсове... както и всичко останало :) На мен ми допада идеята за децентрализирана валута, ниски транзакционни разходи, електронен портфейл, ограничен тираж, "валута на зубарите" и т.н. Замисли се, че навремето така са избрали златото... просто вече живеем в нова ера и може би идва време за тяхното изместване. Пак ще кажа, че говоря за 1% от активите, които лесно могат да се прежалят, но пък ако се случи "чудото" възвращаемостта ще е брутална... този актив качи от 0.00001 до 1000 долара... какво му преди да стигне 100000000 след 100 години примерно?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 5 rate down comment 1
misanthrope
преди 10 години
Всички, които изтъквате като аргумент ограниченото предлагане (както при бит коините така и при златото) трябва да прочетете пак теорията, а именно че цената зависи и от търсенето. Т.е. расте, расте, па като хората се сетят, че всъщност това не им трябва хич и отиде у тиквите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 4 rate down comment 1
michaelis
преди 10 години
Не знам народа како си мисли толкоз за този биткойн,(digital Gold :)) и аз предпочитам с акцийте да си губя парите отколкото с тея крипто простотий ... тя далаверата беше, покажат ли нещо по телевизията да се зариби народа да ги купи и айде у канала после .... :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 2 rate down comment 2
SVD
преди 10 години
Този път авторът се постарал да даде информация за цената и на другите борси,това е похвално.Коментарите за луковици, семена, лалета,битови сметки и надуваеми детски играчки трябва да се насочват към други статии!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 5 rate down comment 1
BigBear
преди 10 години
Бинкойнът е добре маркетирана криптовалута или виртуална стока с дефицит. Ако е успешна ще има и други и те няма да са в такъв малък тираж. Аз лично обаче предпочитам частните валути наречени акции на компании - те произвеждат, растат и дават дивидент...Ако човек си загуби депозитарната разписка няма проблем виж ако си загуби флашката ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 3 rate down comment 2
Mr.Profit
преди 10 години
парите в обръщение нарастват екпоненциално, докато биткойна и лайткойна и може би и другите криптовалути не... от там нататък нещата опират до доверието и това колко от настоящите хартиени пари пари ще поискат да се обменят за криптовалути... в дългосрочен план според мен са много :)историята показва, че и друг е имало такива сериозни спадове и после още по-сериозни ръстове. дали и сега е така... времето ще покаже :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още