IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Секторът на услугите в еврозоната продължи възхода си през октомври

Растежът на новите поръчки обаче се забави до 15-месечно дъно въпреки спада на цените

11:48 | 05.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Секторът на услугите в еврозоната продължи възхода си през октомври

Секторът на услугите в еврозоната е продължил възхода си през октомври, макар и с по-бавно темпо, отколкото в предходния месец, показаха последните данни на Markit Economics.

Oкончателният резултат от индекса на мениджърите по доставките (PMI) показа ниво от 52,3 пункта в сравнение с 52,4 пункта през септември. Анализаторите прогнозираха равнище от 52,4 пункта.

Междувременно комбинираният PMI индекс ce влоши до 52,1 пункта от 52,4 пункта през септември, измерен на базата на сезонно изгладени данни.

Коментирайки доклада, Крис Уилямсън, главен икономист в Markit, съобщи, че "комбинираните данни междувременно показаха, че растежът на активността на частния сектор се запазва в началото на четвъртото тримесечие, но темпът на разширяване остава под нивата, наблюдавани в началото на годината. Тревожен е фактът, че растежът на новите поръчки се забави до 15-месечно дъно въпреки спада на цените. Това предполага, че разширението на производството може да бъде под допълнителен натиск през следващите месеци".

Уилямсън също така добави, че "комбинираната заплаха от икономическата стагнация и растящите рискове от дефлация ще добавят натиск върху Европейската централна банка (ЕЦБ) да направи повече за стимулиране на търсенето в еврозоната, подсилвайки призивите за мащабни количествени улеснения".

Публикуваните по-рано през седмицата данни показаха, че заводите в еврозоната са постигнали по-високи темпове на активността през октомври в сравнение с предходния месец, подкрепени от по-доброто представяне в Германия. Индексът на мениджърите по покупките за производствения сектор във валутния блок се повиши до 50,6 пункта спрямо 50,3 пункта през септември според окончателния доклад на Markit Economics.

Основният тласък дойде от активността в заводите в Германия, където окончателният PMI индекс удари 51,4 ​​пункта, възстановявайки се от спада през септември. Анкетираните от WBP Online анализатори бяха заложили на ниво от 51,8 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:57 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още