fallback

Русия отново коригира валутния коридор на рублата

Централната банка измести с 5 копейки горната граница на двувалутната евро-доларова кошница

14:30 | 07.11.14 г. 5

Руската централна банка за пореден път коригира границите, в които може да се търгува рублата, предава агенция "Росбалт“.

Институцията измести с 5 копейки горната граница на плаващия двупосочен валутен коридор в двувалутната евро-доларова кошница – основният измерител на покупателната сила на рублата, използван от властите в Москва.

В съобщение до медиите пресслужбата на централната банка съобщи, че новият интервал на двувалутната кошница вече е 39,65-48,65 рубли.

По-рано през тази седмица институцията съобщи, че във връзка с намесите си на валутния пазар през октомври е продала общо 27,2 млрд. долара и 1,6 млрд. евро от резервите на страната.

Обемът на интервенциите на валутния пазар през октомври надмина предишния тазгодишен рекорд. През март регулаторът също навлезе агресивно на пазара с мащабни интервенции на фона на рязкото увеличаване на нестабилността на рублата чрез продажба на 22 млрд. долара и 2,3 млрд. евро. Според тогавашно изявление на руските власти равнището е надхвърлило два пъти продажбите на валута по време на кризата през 2008 г.

По време на следобедната сесия на Московската борса един долар се търгува за 45,817 рубли при дневно отстъпление от 2,17%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:07 | 14.09.22 г.
fallback