IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Терминалите на Bloomberg претърпяха глобален срив тази сутрин

Компанията се опитва да разбере причините за прекъсването, което затруднява обичайната дейност на трейдърите

11:38 | 17.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Терминалите на Bloomberg претърпяха срив в петък сутринта. Някои потребителите коментират, че не са могли да изпълняват своите обичайни търговски дейности, предава CNBC.

Компанията потвърждава пред информационната агенция, че достъпът до терминалите е бил прекъснат в цял свят. Трейдъри от Великобритания до Сингапур се оплакваха в социалната мрежа Twitter, че работата им е била засегната от проблема. Прекъсването се случи около 10:20 часа българско време.

Bloomberg се опитва да разбере причините за прекъсването. Към 11:10 часа българско време от компанията съобщават, че някои потребители са информирали, че терминалите вече работят.

Терминалите на Bloomberg, известни с наименованието Bloomberg Professional, съпътстват ежедневната работа на редица трейдъри. Освен да наблюдават и анализират финансови данни в реално време трейдърите могат да извършват сделки. По данни на Bloomberg абонатите, ползващи Bloomberg Professional, са над 315 хил.

Главният пазарен анализатор на CMC Markets Майкъл Хюсън коментира пред CNBC, че проблемът може да засегне оборотите. Стратегът в ADM Investor Services Марк Оствард се съгласява, че ликвидността ще пострада, но добавя, че повечето трейдъри имат достъп до други платформи за търговия, измежду които TradeWeb иReuters.

Трейдър от Сингапур, работещ за голяма европейска банка, заявява пред CNBC, че екипът му се връща към платформата на Reuters за следене на цените в реално време и извършването на трансакции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още