IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данните от Китай приковават вниманието на инвеститорите

В четвъртък ще се проведе редовното заседание на ЕЦБ

10:14 | 31.08.15 г.
Данните от Китай приковават вниманието на инвеститорите

Международните пазари бяха изложени на значителни сътресения през последните дни. Тази седмица вероятно също няма да е лека.

Пазарните участници очакват публикуванито на данни, които да им подскажат кога Федералният резерв на САЩ би започнал да повишава лихвените проценти. Статистиката от Китай пък ще подскаже дали икономиката на страната продължава да се забавя.

В понеделник Швейцария ще публикува своя икономически барометър KOF, а страните от еврозоната ще представят данни за инфлацията.

Във вторник вниманието ще бъде привлечено от данни за китайското производство, като информацията ще даде сигнали за състоянието на най-голямата азиатска икономика. Очаква се и Великобритания да публикува данни за производствената активност през август. 

Също във вторник институтът по достваките на САЩ ще даде информация за производствената активност през август.

В сряда се очакват данни за активността в строителството във Великобритания, както и за производствените цени в Европейския съюз. Също в сряда се очакват данни за безработицата в САЩ през август, а също и за производствените поръчки.

В четвъртък ще се проведе редовното заседание на Европейската централна банка, като очакванията са да няма промяна на паричната политика, а Великобритания ще предостави данни за сектора на услугите. Също в четвъртък ще бъде публикуван търговският баланс на САЩ.

В петък се очакват данни за производствените поръчки в Германия, инфлацията в Швейцария и ръста на доходите в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:08 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още