fallback

Ройтерс: Китай определя целеви растеж между 6,5 и 7% за 2016 г.

Предложеният диапазон е приет от най-високопоставените лидери на икономическа конференция

18:10 | 29.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Тази година китайските власти вероятно ще определят целеви растеж между 6,5-и 7 процента, съобщиха информирани източници, цитирани от Ройтерс.

Предложеният диапазон е приет от най-високопоставените лидери на икономическа конференция, състояла си при закрити врата в средата на декември, според източниците, запознати с резултатите от срещата. 

За 2015 година бе заложен икономически растеж от "около 7 процента", като китайската икономика нарасна с 6,9 на сто, което е най-слабото й представяне от 25 години. Някои икономисти са на мнение, че реалният растеж е още по-малък.

„Те вероятно ще определят целеви икономически растеж в диапазона 6,5-7 процента тази година, като 6,5 на сто е долната граница", посочи един от източниците.

Целите за икономиката и 13-ият петгодишен план на страната, обхващащ периода 2016-2020 година, ще бъдат обявени на годишното заседание на китайския парламент в началото на март.

Макар диапазонът за растеж да е бил одобрен от ръководството на страната през декември, той може да бъде променен преди заседанието на парламента.  

БТА

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:18 | 06.09.22 г.
fallback