IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Частният сектор в САЩ продължава да наема хора, но с по-бавни темпове

Компаниите извън земеделието добавят 154 хил. нови работни места през септември

17:03 | 05.10.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Частният сектор в САЩ продължава да наема нови служители през септември, но темпът се забавя на фона на изминалите месеци, тъй като икономиката се насочва към пълна заетост, съобщава Wall Street Journal.

Частните компании извън земеделието добавят 154 хил. нови работни места, сочат данните на компанията ADP (Automatic Data Processing) и Moody’s Analytics. Икономистите, анкетирани от WSJ, очакваха новите работни места да възлизат на 173 хил.

„Тъй като откриването на нови позиции е на исторически върхове, а съкращенията – на исторически ниски нива, пазарът на труда остава стабилен“, казва Марк Занди, главен икономист на Moody’s Analytics. “Ръстът в заетостта се връща към умерени темпове през последните месеци, но само защото икономиката най-накрая се връща към пълна заетост”, посочва той.

Почти всички нови работни места са в сферата на услугите (151 хил.). Само в сферата на производството има съкращения на 6 хил. позиции.

Ръстът на заетостта през август, който по първоначални данни възлизаше на 177 хил. работни места, е ревизиран леко надолу до 175 хил. нови позиции. WSJ посочва, че докладът на ADP се базира на данни от частни компании, които изостават леко от правителствените данни.

В петък инвеститорите ще следят данните от министерството на труда за заетостта в САЩ през септември.


source: tradingeconomics.com

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
kloynat
преди 7 години
е нобел що си ма4иш главата да разсаждаваш ьамериканците ги пе4атат доларите целия свят борави кеша в доларииии така 4е логиката е за в тоалетната тя не важи за хамериканците
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
nobel
преди 7 години
И само да допълня - понеже двете числа НИКОГА не ги пишете в една и съща статия - молбите за безработица ПАК са около 300 хиляди, назначенията ПАК са доста по-малко и ПАК - разбира се - икономиката си върви към пълна заетост. Как стават тия неща с тая аритметика все още не мога да разбера. Но аз и не бързам. Рано или късно ще се разбере от самосебе си
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още