fallback

Ескперт: Волатилността на пазарите ще се запази

Причини за промените са големият брой очаквани събития с неочакван край, смята Андрей Стойчев

18:29 | 02.12.18 г. 7

Снимка: Архив Ройтерс

Волатилността на международните пазари вероятно ще остане висока за този период от годината. Това мнение изрази Андрей Стойчев от JFD Brokers в предаването „Клуб Investor“ по Bloomberg TV Bulgaria .

Като причина за промените на пазарите Стойчев отчете „многото очаквани събития с неочакван край“. Това основно е Brexit за Европа и решението на търговските спорове между Вашингтон и Пекин за САЩ, конкретизитра той.

„Ситуацията във Великобритания и неяснотите около сделката за Brexit държат пазарите в известно напрежение. Евентуалната търговска сделка между САЩ и Китай също продължава да има сериозно отражение и да диктува динамиката им“.

Гостът коментира и желанието на американския президент Доналд Тръмп Федералният резерв да прекрати политиката си на агресивно покачване на лихвените проценти.

„Всички добри показатели на икономиката на САЩ сочат към нейната стабилност. Възможността за прегряването ѝ по-скоро е основен повод за мерките на Фед и това, че той не се съобразява с исканията на Тръмп“, смята Стойчев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:48 | 09.09.22 г.
fallback