IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Robinhood премахна ограниченията за търговия с акции

Предишното решение предизвика масови протести на потребители, които обвиниха платформата във влизане в съюз с хедж фондове

10:09 | 05.02.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg</em></p>

Снимка: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg

Приложението за онлайн брокерство Robinhood отмени временните си ограничения за търговия с всички акции, включително GameStop и AMC Entertainment, обяви. компанията на своя уебсайт. Преди това Robinhood беше наложила лимит за търговия с акции на Gamestop на 500, а покупката с акции на AMC беше ограничена до 5500.

През миналата седмица онлайн брокерът въведе ограничения за краткосрочни покупки на редица ценни книжа, включително и с такива на Nokia и Express Inc, тъй като необходимите депозити за акции от страна на клиринговата къща бяха увеличени десетократно.

Цената на акциите на GameStop се срина тази седмица с 84 процента, а книжата на AMC загубиха 47 процента от стойността си. Акциите поскъпнаха преди това, тъй като малки инвеститори, които се организираха чрез уебсайта Reddit, целенасочено купуваха, за да навредят на така наречените продавачи на късо, които са заложили на падащите цени.

Ограниченията за покупки в Robinhood предизвикаха масови протести на потребители, които обвиниха платформата във влизане в съюз с хедж фондове и институционални инвеститори. Основателят на Robinhood Влад Тенев защити подхода в гост-статия за вестник USA Today.

Изглежда, че протестите не са навредили на имиджа на приложението. Robinhood е изтеглен 600 000 пъти само през миналия петък - повече от четири пъти повече, отколкото в най-силните дни досега.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още