IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Robinhood набра допълнителни 2,4 млрд. долара от акционерите си

Този кръг на финансиране ще ни помогне да достигнем мащаб, който да отговаря на невероятния растеж, който наблюдавахме, посочи главният финансов директор

20:00 | 01.02.21 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Компанията за финансови услуги Robinhood Markets обяви в понеделник, че е набрала допълнителен капитал в размер на 2,4 млрд. долара от съществуващите си акционери. Средствата се прибавят към събраните 1 млрд. долара от миналата седмица.

Последният кръг на финансиране е бил ръководен от Ribbit Capital и е включвал също Iconiq Capital, Andreessen Horowitz, Sequoia Capital, Index Ventures и NEA, съобщават от Robinhood в публикация в своя блог, цитирана от Bloomberg.

„Този кръг на финансиране ще ни помогне да достигнем мащаб, който да отговаря на невероятния растеж, който наблюдавахме, и търсенето на нашата платформа“, коментира главният финансов директор Джейсън Уорник в публикацията.

Robinhood обяви набирането на средства, след като онлайн финансовата компания отстъпи от търговските ограничения, наложени след пазарното рали миналата седмица, водено от потребителите на Reddit. Но с продължаването на необичайната търговия за втора поредна седмица, потребителите остават подозрителни за мотивите на компанията.

Главният изпълнителен директор Влад Тенев направи опит ично – включително и заедно с Илон Мъск, да обясни защо Robinhood спря търговията с някои популярни акции, включително тези на GameStop. Това обаче изглежда не бе достатъчно за много от потребителите. И въпреки облекчаването на търговските ограничения – намалявайки броя на засегнатите ценни книжа до 8 от 50 – някои от общо над 13 млн. потребители на услугата останаха ядосани защо все пак са им налагани ограничения.

Инвеститорите на рисков капитал са основни акционери в Robinhood, след като помогнаха на компанията да увеличи оценката си до около 11,7 млрд. долара в кръг на финансиране през септември.

Последното набиране на средства, след миналоседмичното извънредно зареждане с капитал, предполага, че първичното публично предлагане (IPO) на компанията е несигурно.

Сегашните сътресения на пазара могат да забавят IPO-то на компанията, което бе планирано най-рано за май, коментира източник на Bloomberg, запознат с въпроса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:28 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
pioner
преди 3 години
Задаваш си правилните въпроси :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 0
shinawatra
преди 3 години
От Секвоя са поискали вдигане на капитала, заради многото отворени позиции. Логично да наберат повечко капитал и да налеят като буфер, за да не се повтаря тоя проблем. Отговарям!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
2
rate up comment 3 rate down comment 0
mrynmryn
преди 3 години
В интервю на наш Влади, в петък, бе казал, че няма проблем с ликвидността, ако няма проблем, защо набират пари? Като чета, бая хора, купили акции на геймсток, чакат да се откажат шортаджийте и да си преместят всичко от робинхуда, към други приложения. Аз само се робинхуд от какво се издържа, защото уж е безплатен, докато Револют и други популярни, имат месечен абонамент и разни такси по трансферите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 2
Моабет да става
преди 3 години
Тъкмо да имат пари да платят по делата които са завели индивидуалните инвеститори. Дано прокурора да не се огъне под лобисткият натиск.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още