IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Robinhood набра спешно 1 млрд. долара

Средствата са нужни, за да отговори компанията на нарастващите изисквания към кешовите си наличности

16:28 | 29.01.21 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Bloomberg LP</p>

Снимка: Bloomberg LP

Robinhood Markets Inc. набра над 1 млрд. долара от съществуващите си инвеститори, финансиране, предназначено да помогне на компанията да отговори на нарастващите изисквания към кешовите си наличности заради изненадващата търговия с акции на GameStop Corp. и други горещи акции, пише в. Wall Street Journal.

През последните дни Robinhood и други брокерски компании преживяха нарастване на обема на търговията с малък брой акции, което накара клиринговите къщи, които помагат за обработката и уреждането на сделките, да поискат от тях повече пари за покриване на трансакциите. За да помогне за справянето с тези изисквания, Robinhood набра нов капитал късно в четвъртък, заяви компанията в петък. Стартъпът също така е използвал своите кредитни линии с банки.

Поради времевото забавяне между момента, в който инвеститорите резервират нови позиции в акции, и момента, в който техните парични средства действително се обменят за ценни книжа, брокерски компании като Robinhood трябва да поддържат депозитни сметки в клиринговите фирми, които помагат за финализирането на сделките. Клиринговите фирми, като Depository Trust & Clearing Corp., изискват брокерските дружества да депозират повече от собствените си пари в по-рискови времена, за да се застраховат срещу загуби.

Набъбващата популярност на Robinhood - тя беше класирана като най-тегленото безплатно приложение в магазина за приложения на Apple Inc. в сряда по данни на App Annie - в съчетание с бума на търговията предизвика безпрецедентно увеличение на изискванията за депозити на Robinhood, заяви главният изпълнителен директор Влад Тенев в интервю късно в четвъртък. Robinhood ограничи възможността на инвеститорите да купуват акции в GameStop и 12 други компании в четвъртък, за да се опита да ограничи бъдещите увеличения на тези изисквания.

„Всъщност не сме били в ситуация, в която да виждаме кръстосване на интересите на финансовите услуги и социалните медии“, каза Тенев.

В петък Robinhood разреши покупки в тези 13 много търсени акции на ограничени стъпки. Например клиентите могат да увеличат позицията си в GameStop само с до пет акции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:12 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
michaelis23
преди 3 години
мдааа .... нещо кат БФБто само че наще нема от де да вземат тоя милиард .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 0
mrynmryn
преди 3 години
Аха, а кой им се обади да спрат тия акции да се търгуват? Защо на някои потребители, бяха разпродали акциите на геймстоп? Кой накара гугъл да им изтрие и оправи рейтинга на приложението от вчера?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още