IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инспекцията по труда възлага информационна кампания за 620 хил. лв.

Външна фирма ще популяризира данните от национално изследване за условията на работа

12:58 | 11.07.11 г.
Инспекцията по труда възлага информационна кампания за 620 хил. лв.

Информационна кампания за представяне на резултатите от националното изследване за условията на труд в България ще проведе Главната инспекция по труда (ГИТ). Съобщението на  обществената поръчка е публикувано в регистъра на Агенцията за обществени поръчки (АОП), съобщиха от ведомството.

Прогнозната стойност на поръчката е 620 хил. лева. Предвидено е провеждането на национална конференция за 200 участника, представяне на резултатите от изследването в едно национално радио или телевизия, три национални печатни издания, създаване на сайт, посветен на изследването, както и отпечатване на информационни материали в 90-хиляден тираж.

Само за националната конференция ще бъдат похарчени около 50 хил. лв., други 40 хил.лв. са предвидени за публикациите и рекламните материали в медии, а за издаването на информационните материали – 530 хил.лв.

Националното изследване за условията на труд в България беше проведено в периода юли – октомври 2010 г. като етап от реализирането на проекта „Превенция за безопасност и здраве при работа“, изпълнен от ГИТ. Събрана е информация от предприятия, действащи във всички икономически сектори чрез проведени 2 250 стандартизирани интервюта на наети, още 16 200 онлайн анкети и 2 500 анкети по пощата с работници, работодатели и експерти по безопасност при работа. В повече от 200 предприятия са направени замервания.

Предварителните резултати от националното изследване показаха, че в България здравето на работниците е най-застрашено в 14 икономически сектора. Най-опасни са строителството, транспортът, производството и разпределението на енергия, добивната и преработващата промишленост и други.

В 13 сфери на икономиката и най-малко 100 предприятия ще бъдат внедрени модели на системи за управление на безопасност и здраве при работа. Те ще бъдат разработени също по проект „Превенция за безопасност и здраве при работа“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Технологии виж още

Коментари

Финанси виж още