IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google отново ще събира снимки за Street View, засега в четири страни

От следващата седмица колите на компанията, които правят снимки за карти, отново ще се движат в Ирландия, Норвегия, Южна Африка и Швеция

10:57 | 10.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Google отново ще събира снимки за Street View, засега в четири страни

Google реши да започне отново да събира снимки в четири страни за услугата си Street View, която се превърна в обект на критики и скандали след разкритията за незаконно събирани лични данни, предаде Ройтерс.

След преговори с регулатори интернет търсачката е решила отново да изпрати колите си, които правят снимки за картите в Street View, в Ирландия, Норвегия, Южна Африка и Швеция от следващата седмица.

Колите вече няма да събират информация от wi-fi мрежи, а само снимки и 3D изображения.

Постепенно Google планира да започне да събира снимки и в други страни.

През май компанията разкри, че wi-fi устройствата, прикачени на колите й, които са правели снимки на улиците по цял свят за триизмерни карти, неволно са събирали лична информация, изпращана от потребители на незащитени безжични мрежи. Въпросните wi-fi устройства са махнати от колите.

След откриването на грешката от Google спряха дейностите по събиране на снимки за Street View навсякъде по света.

Няколко страни, сред които САЩ, Канада и Австралия започнаха разследвания на методите на компанията за събиране на данни.

Вчера комисарят по защита на личните данни на Австралия Карен Къртис заяви, че проверката е установила, че събирането на личните данни от незащитени мрежи в нарушило законодателството на страната, признавайки обаче, че „ръцете й са вързани“ по отношениое на налагането на санкции. От Google са се ангажирали да вземат мерки и да не нарушават повече законите за защита на личните данни в страната.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още