IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Канада започна разследване срещу Google за събирането на лични данни

Щатската федерална комисия по търговията вече започна неофициално проучване на случая

16:10 | 02.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
И Канада започна разследване срещу Google за събирането на лични данни

В Канада е започнало разследване срещу Google заради увеличаващите се правни проблеми след разкритието на търсачката, че неволно е събирала лични данни, докато е правела снимки за продукта си Street View, предаде Ройтерс.

"Имаме доста въпроси как е могло да се случи това събиране на данни и смятаме, че разследването е най-добрият начин да намерим отговорите“, е заявила Дженифър Стодарт, член на канадската комисия за защита на личните данни.

Щатската федерална комисия по търговията вече започна неофициално проучване на случая.

В свое изявление от Google посочват, че ще сътрудничат на властите за намиране на отговор на въпросите им. По-рано от компанията отрекоха да са извършили нещо нередно, твърдейки, че без да иска е събирала данни от отворени мрежи.

Досега са заведени дела във Вашингтон, Калифорния, Масачузетс и Орегон от хора, които обвиняват Google в нарушаване на неприкосновеността на личните им данни чрез събирането на данни от отворени wi-fi мрежи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още