IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon стъпи и на бързо растящия пазар на онлайн видео

Компанията обяви новата си услуга за гледане на филми и телевизионни програми в интернет

13:26 | 23.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Amazon стъпи и на бързо растящия пазар на онлайн видео

Компанията за електронна търговия Amazon.com съобщи, че навлиза на бързо развиващия се пазар на онлайн видео чрез новата си услуга за гледане на филми и телевизионни програми в интернет. 

Тя ще я постави в директна конкуренция с пазарния лидер в САЩ Netflix, както и с подобните услуги, предлагани от Google и Apple, пише Wall Street Journal.

Онлайн магазинът за търговия на дребно на Amazon, който е най-големият в САЩ, ще направи 5000 филма и телевизионни предавания достъпни за неограничено гледане в интернет.

Услугата ще е достъпна отначало само за клиентите на Amazon в САЩ, които са със специална регистрация в магазина, струваща 79 долара на година. Базираната в Сиатъл компания вече продава и дава под наем филми чрез своя онлайн каталог.

Новата абонаментна услуга ще включва най-вече известни филми и предавания от различни студия.

Ходът на Amazon не е изненадващ, като се имат предвид опитите на медийните компании да се адаптират към растящото желание на потребителите да гледат видео онлайн.

Свидетелство за това е успешният бизнес на Netflix, която има повече от 20 млн. потребители в САЩ.

Amazon инвестира в инфраструктура и технологии за разширяването на своята дейност през последната година, за да намали зависимостта си от продажбите на дребно.

Други технологични компании като Apple и Google също инвестират в онлайн видео услуги, докато възходът на дигиталните медии променя начина, по който филмовите студия правят бизнес.

Amazon стъпи и на пазара за публикуване на електронни книги чрез своята система Digital Text. Тя позволява на автори да качват свои ръкописи без професионално редактиране, които стават достъпни за читателите чрез електронния четец на Amazon Kindle.

През миналия месец Amazon съобщи, че печалбата й за четвъртото тримесечие е нараснала с 8,3%, докато приходите са скочили с 36% на годишна база.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:14 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още