IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръст на печалбата и разочароващи приходи за Betfair

Акциите на компания са понижили двойно стойността си от листването й на Лондонската фондова борса през октомври 2010 г.

11:47 | 29.06.11 г.
Ръст на печалбата и разочароващи приходи за Betfair

Компанията за онлайн залагания Betfair съобщи за голям ръст на годишната печалба, но призна, ръстът на приходите „би могъл да бъде по-висок“, съобщи ВВС.

Печалбата  на компанията преди облагане с данъци за 12-те месеца до 30 април е общо 26,6 млн. паунда, което е ръст от 50% спрямо 17,8 млн. паунда преди година.

Приходите са нараснали с 8% до 368,6 млн. паунда.

Резултатите се появиха два дни, след като главният изпълнителен директор на Betfair Дейвид Ю обяви, че ще се оттегли.

Акциите на компанията понижиха сериозно стойността си от началото на годината досега. Когато за първи път бе листната на Лондонската фондова борса през октомври миналата година, акциите й струваха 13 паунда. Оттогава тя е спаднала почти наполовина и приключи вчерашната борсова сесия на ниво от 771,5 пенса.

Спадът идва на фона на съмненията на анализаторите дали Betfair полага достатъчно усилия за разширяването на бизнеса си.

Моделът на работа на компанията позволява на потребителите й да залагат един срещу друг, заобикаляйки необходимостта от наличие на букмейкър.

От Betfair съобщиха, че броят на направените залози през годината се е увеличил с 20% и добавиха, че се наблюдава сериозен ръст на залаганията за футболни мачове от 24%.

„През последните 12 месеца се наблюдаваше съществена промяна в Betfair, след като бизнесът продължи да се разширява и направи преход към публична компания. През този период бе реализиран огромен оборот и съм доволен, че имаме повече потребители от всякога, което се отрази в рекордния брой осъществени залози и в рекордните приходи и рентабилност. Въпреки тези успехи ръстът на приходите ... можеше да бъде по-висок, но ние постигнахме значително подобрение на печалбата, което се отрази на рентабилността за годината, която е над очакванията“, заяви Ю.

В понеделник той съобщи, че няма да поднови договора си, който изтича през октомври 2012 г., и че очаква да напусне компанията преди тази дата. Ю е в Betfair от 2001 г., като първоначално бе ръководител на технологичния отдел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:28 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още