IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Задава се най-голямата компания за онлайн залози

PartyGaming and Bwin планират сливане, което се очаква да стане факт през първото тримесечие на 2011 г.

16:57 | 29.07.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Задава се най-голямата компания за онлайн залози

PartyGaming and Bwin планират сливане, което според тях ще доведе до създаването на най-голямата компания за онлайн залози в света, съобщават двете компании.

Очакваната сделка ще създаде компания за онлайн залози с приходи за изминалата година на обща стойност 682 млн. евро и печалба преди лихви, данъци, обезценки и амортизация от 196 млн. евро.

Пазарната стойност на PartyGaming в края на търговията в сряда беше 1,05 млрд. паунда. Тази на Bwin – 1,3 млрд. евро.

Отдавна експертите смятаха консолидацията в сектора на онлайн залози за неизбежна. Предложението за сливане между британската PartyGaming, специализирана в онлайн покер, и базираната в Австрия Bwin, която е с фокус върху спортните залагания, идва в момент, в който регулациите по отношение на онлайн залозите са в период на непрекъсната промяна, пише FT.

В съобщението на компаниите се казва, че те смятат, че секторът „сега навлиза в нова фаза на развитие - такава, която ще включва по-голям брой регулирани територии, всяка с различни изисквания, където частни, публични и държавни компании за залози ще могат да се конкурират.“

Сделката предвижда акционерите на Bwin да притежават 51,6% от новата компанията, а тези на PartyGaming – останалите 48,4%.

След новината за евентуалната сделка акциите на PartyGaming се покачиха с 30% до 333 пенса, а тези на Bwin – с 12% до 39,9 евро.

Новата компания ще продължи да бъде базирана в Гибралтар и ще се търгува на Лондонската борса. Акционерите на Bwin ще получат по 12,23 акции на PartyGaming за всяка, която притежават в момента. Сделката се очаква да бъде финализирана през първото тримесечие на 2011 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:55 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Pyramid
преди 13 години
Други щяха да са вече най-големите, ако ме бяха послушали преди повече от година.И приходите от залози /съвършена технология/ щяха да надишават посочените. Жалко за мераците им.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още