IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Социалната мрежа на Google е свила печалбата на компанията за второто тримесечие

Google+ ще глътне над 200 милиона долара, 100 милиона от тях вече са похарчени, смятат анализатори

22:01 | 14.07.11 г.
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Социалните амбиции на Google и опитите компанията да конкурира Facebook ще струват на гиганта повече от 200 милиона долара. Това вероятно е забавило растежа на печалбата на Google през второто тримесечие на годината, пише Bloomberg.

Според анализатори, печалбата на акция на най-голямата търсеща машина в света е нараснала до 7,85 долара, но растежът е щял да бъде значително по-висок ако не бяха разходите по Google+.

Колин Гилис, анализатор в BGC Partners LP, коментира че „Лари е тук, за да харчи”. По негови оценки, Google епохарчил над 100 милиона долара за проекта на социална мрежа само през второто тримесечие на годината.

Освен харчовете по Google+, на печалбата на компанията най-вероятно са се отразили разходите по мобилния софтуер и електронната търговия.

Бен Шрахтнър, анализатор в Macquarie Capital в Ню Йорк обяснява, че инвеститорите в момента мислят за възвращаемостта на вложените в начинанието средства. По негово мнение обаче компанията е „похарчила парите много добре”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още